31-10-10

O dierbaar België, land van....

Naar aanleiding van een regering die crimineel geld gebruikt om de begroting op te smukken, Siegfreid Bracke die zegt dat er verkiezingen komen als men tegen 20 november geen communautair akkoord is en omdat er 141 dagen na de verkiezingen nog steeds geen regering is, schreef ik een nieuw volkslied.

Nu alleen nog een componist vinden voor de muziek. Helaas zal het een chaotisch stuk worden, vrees ik. Heb ook een nieuw logo en een nieuwe slogan voor ons land gevonden. Voor worst, voor vrijheid en voor recht!O dierbaar Belgie, zonderregeringland, zonderbekwamepolitici land, pedofielegeestelijkenland, kerkdoelloosrondlopendland, volkinverwarringzijndeland, gesplitstinmeningenland, koninklijkpoppenkastland, gerechtzonderkruidenland, zwartwerkersland, onverdraagzaamland.

Het volk blijf lijden door zijn leiders, die niet kunnen leiden. Zijn leiders lijden in hun leiderschap of is het lijderschap?

Splits, barst, roept de ene. Samenblijven, eendracht maakt macht, zegt de andere. Het volk is verdeeld, het volk is verveeld. Het volk is verveeld in verdeeldheid en verdeeld in verveeldheid.

Met de handen in het haar kijkt het volk elke dag naar het nieuws om te zien welke politieker er nu weeral een collega politicus heeft uitgescholden.

Land waar men op den duur meer naar het stemhokje zal moeten gaan dan naar zijn werk.

Land waar minister zelfs crimineel geld gebruiken om de begroting op te smukken en daardoor zelf crimineel zijn. Italië aan de noordzee!

Land van pedofiele geestelijken, met een aartsbisschop die men in de volksmond al "aarsbisschop" begint te noemen. Land waar een kruisteken maken wel een zeer aparte betekenis heeft gekregen.

Land van een gerecht dat al een paar jaren bedorven is en waar alleen nog maar rechters en advocaten in geloven omdat ze er geld voor krijgen. Een gerecht dat enkel nog lekker wordt klaargemaakt voor wie rijk is en dat niet te pruimen is voor de anderen.

Land met een koning die nog steeds politieke macht heeft, ook al is die klein, hij heeft ze nog. Land waar nog velen geloven in die koninklijke poppenkas, zelfs meer dan in de kerk of God.

Land waar men denkt in talen en het liefst niet wil betalen. Land waar men tegen alle kleuren is, behalve tegen de kleur van zwart geld.

O dierbaar Belgie, waar ook vlaanderen toe behoort en in hetzelfde badje ziek is, waar moet het heen met u? Wie kan het volk leiden zonder lijden? Wie kan ons verlossen van het kwade? Wie is in staat om de natie terug op de been te helpen na al die valpartijen?

Aanhoor de smeekbedes uwer volk en zorg dat het volk weer fier kan zijn op dit land! Ga aan de slag, maar niet met de goedendag of met de lans, maar zorg dat er een akkoord komt voor iedere burger van dit land.

Voor worst, voor vrijheid en voor recht (2X)

Deze column is ook te lezen op Medium4You.

14:05 Gepost door Ben Willems in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: columns, belgië, volkslied, nieuw volkslied, kerk, geloof, religie, gerecht, koning, taal, zwart geld, zwartwerkers | |  Facebook | |  Print | |

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.